Triple P magazine in het teken van samenleven

Het is diversiteit troef in onze maatschappij en dat maakt samenleven boeiend en soms ook een uitdaging. Hoe je kinderen laat groeien tot open en vertrouwensvolle wereldburgers, daarover gaat de lente-editie van Triple P magazine. Samen met het team van de Triple P redactie ben ik opnieuw zeer trots op het werk van de journalisten, fotografen, de illustratrice en onze onvolprezen vormgeefster. Lees hieronder over de highlights van deze editie


Goed kunnen samenleven in je gezin, je buurt, de bredere maatschappij: wat is daarvoor nodig? Daarover handelt het dossier Samenleven in de nieuwe editie van Triple P magazine. Goed met elkaar kunnen praten is een eerste voorwaarde. Communicatietrainster Corrylaura Van Bladel legt uit hoe Geweldloze Communicatie werkt, Triple P trainster Hilde Weekers past de tips toe op positief opvoeden.
Een hechte band met zijn ouders zorgt ervoor dat een kind de wereld open en sterk tegemoet kan treden. Matt Sanders, grondlegger van Triple P, legt uit waarom een veilig nest zo belangrijk is voor kinderen en hoe je daarvoor kan zorgen.
We zijn allemaal verschillend, maar we zijn in de eerste plaats allemaal mensen. Open staan voor anderen kan je leren. Triple P magazine zet vier tips op een rijtje en ging op stap in een wijk in Mechelen waar mensen van maar liefst 160 verschillende nationaliteiten samenleven.
Wouter Hoet, DJ bij Discobaar A Moeder, en vader van Noor (8) en Miel (5) woont met zijn gezin te midden van een grote Marokkaanse Gemeenschap in Borgerhout. Triple P ging bij hen op bezoek. Mama Elvira is getrouwd en heeft kinderen met Greet. Abdel, van Marokkaanse afkomst, is getrouwd en heeft kinderen met Sevdye, wiens ouders van Kosovo afkomstig zijn. Beide vertellen over hoe zij omgaan met de diversiteit in hun gezin. Mama Tamara getuigt hoe de groepstraining Positief Opvoeden haar hielp om consequenter te zijn tegenover haar zoon én om meer tijd te maken voor zichzelf.

Klik hier voor de e-bookversie van het magazine.

Advertenties

Het woord aan jou

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s