Zomers schrijven: terugblik op twee workshops

De cursisten in de tuin van het voormalig paleis van Margareta Van Oostenrijk

‘Ik ben zo enthousiast over je manier van lesgeven dat ik nog les van je zou willen.’ (Mieke, Cursiste van de workshop ‘Schrijvend de zomer tegemoet’, Vorming Plus Hasselt, juli 2012)

‘De schrijfdag was super, echt waar. Het concept, de timing, de moeilijkheidsgraad, de manier waarop je het presenteerde, de ongedwongen sfeer die je wist te creëren, kortom alles was zoals het moest zijn. Indien ik er als simpele amateur ooit in slaag om zelf een deftig boek te schrijven, dan zal dat voor een belangrijk deel aan jou te danken zijn.’ (Jan, Cursist van de workshop ‘Zomerse schrijfdag in Mechelen’, Vormingplus Mechelen,  juli 2012)

Al je zintuigen gebruiken, je verbeelding inzetten, goede beeldspraak vinden, de pointe van een verhaal ontdekken… dat waren de ingrediënten van twee workshops creatief schrijven die ik begin juli  gaf.

De workshops leverden pareltjes van teksten op. Marleen, die deelnam aan de workshop in Mechelen, maakte  een verslagje en plaatste enkele teksten van de deelnemers op Mechelen Blogt.

Advertenties

Het woord aan jou

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s